Háttérkép
Süsse meg Tatabánya Kenyerét! Jelentkezési határidő meghosszabbítva!
Süsse meg Tatabánya Kenyerét! Jelentkezési határidő meghosszabbítva!
2021. augusztus 13.
Meghosszabbítottuk a jelentkezési határidőt! - Süsse meg Ön elsőként TATABÁNYA KENYERÉT!

 

Az érdeklődésre való tekintettel a jelentkezési határidőt vasárnap éjfélig meghosszabbítottuk!

Tatabánya Megyei Jogú Város és A Vértes Agorája – hagyományteremtő szándékkal – versenyt hirdet otthon sütők és amatőr pékek számára az augusztus 20-i ünnepkörhöz kapcsolódva.

 

 

A verseny augusztus 20-án zajlik, s két részből, vs. két kenyérből áll:

Kötelező:

egy kukoricapelyhes kenyeret kell sütésre előkészíteni (ehhez előzetesen adunk alapanyagot), s a helyszínen – a Csónakázó-tónál – készre sütjük.

Választott:

2 kategóriából szabadon választott és saját alapanyagokból készre sütött kenyeret kell a helyszínre hozni.


CSAPATOK JELENTKEZÉSÉT VÁRJUK!

Időpont: 2021. augusztus 20.
Helyszín: Tatabánya, Csónakázó-tó

 

Részletek: https://avertesagoraja.hu/program/tatabanya-kenyere-2021/

 

Kötelező: VÉRTESI KUKORICAPELYHES KENYÉR

Választható kategóriák

Fehér-, félbarna kenyér 500 g
A kenyérrel szemben támasztott feltételek:
A kenyérnek minimum 70%-ban tartalmaznia kell finom búzalisztet (BL55, BL65, BL80 vagy BL112) bármilyen arányban. A maradék 30%-ban tartalmazhat más lisztet (búza, tönkölybúza, rozs, ALAKOR).
Tartalmazhat sót.

Teljes kiőrlésű kenyér 500 g
A kenyérrel szemben támasztott feltételek:
A kenyérnek minimum 60%-ban tartalmaznia kell teljes kiőrlésű lisztet (Graham, TBL-300 tönkölyliszt, RL-190 teljes kiőrlésű rozsliszt, BL-196 teljes kiőrlésű búzaliszt, ALAKOR liszt) bármilyen arányban.
A maradék 40%-ban tartalmazhat más lisztet (búza, tönkölybúza, rozs, ALAKOR).
Tartalmazhat sót.

 

A szabadon választott termékeket mindenki saját maga készíti el otthon a saját sütőjében vagy kemencéjében.  A jelentkező a verseny helyszínére hozza a már készre kisütött terméket. Az összetételt – csökkenő sorrendben – mellékelni kell a megfelelő készítési eljárással együtt!

 

A zsűrizés

A zsűri pontokat ad a küllemre, illatra, tapintásra, szerkezetre (állag), héjra és ízre vonatkozóan.
A legtöbb pontot kapott versenyző nyeri a Tatabánya kenyere címet. Emellett a zsűri kategóriánként egy nyertest hirdet. A versenyzők saját pontszámaikat az eredményhirdetést követően ismerhetik meg, és kérhetik a zsűri véleményét. A kenyerek a helyszínen megtekinthetők.

A győztest (vagy győztes csapatot) díszoklevéllel jutalmazzuk (Tatabánya kenyere), amely a versenyző(k) tulajdonában marad végleg. A győzelmét, ha kívánja, egy éven keresztül (a következő versenyig) felhasználhatja reklámcélra.

A győztesek sütőipari eszközöket és alapanyagokat nyernek.

 

Nevezni legkésőbb augusztus 15-én éjfélig lehet, a kukoricapelyhes kenyérhez való alapanyagot A Vértes Agorája információs pultjánál lehet átvenni a későbbiekben.
A jelentkezéssel érdemes igyekezni, mert a versenyzői létszám limitált!

További információ, jelentkezés: Varga Rita | +36 20 388 1959 | varga.rita@avertesagoraja.hu

 

További híreink

Új kérdőív elérhető!
Kérjük, töltse ki Tatabánya város fejlesztési stratégiájának megújításáról szóló kérdőívet!